Koh Samui « Äkkilähdöt – halvat matkat netistä!

Koh Samui

Koh Samui Hae matkaa täältä!

Koh Samui on ihastuttava trooppinen saari vain tunnin lentomatkan päässä Bangkokista etelään. Tämä Thaimaan kolmanneksi suurin saari on noussut myös suomalaisten matkaajion suosioon, ja hyvällä syyllä! Vielä alkuperäisen ja originellin tuntuinen Koh Samuin saari on pako oikeaan Thaimaahan Pattayan ja Phuketin kaltaisista turistirysistä. Täällä pääset ihastelemaan valkoista hiekkaa, suuria vesiputouksia ja upeita koralliriuttoja!

Nähtävyydet & tekemistä

Yleensä Koh Samuille lähdetään vain ja ainoastaan hienojen rantojen, kuumana porottavan auringon ja edullisen hintatason takia. Saarella on kuitenkin paljon muutakin tekemistä kuin vain rannalla makoilu.

 • Wat Khunaram Ko Samui on saaren kuuluisin temppeli, josta löydät saaren tunnetuimman munkin muumioidun ruumiin esittelyssä! Muumio on pystyasennossa lasivitriinissä ja sille tarjotaan kukkia ja hajuisteita.
 • Lamai Beachin vanhusten kivet (Grandmother and Grandfather Rocks) muistuttavat hyvin läheisesti miehen ja naisen sukupuolielimiä. Kannattaa tiedustella paikallisilta, mitä tarinoita kiviin liittyy!
 • Big Buddhan temppeli (Wat Phra Yai) ja sen 15 metrinen buddhapatsas, rakennettu vuonna 1972 saaren pohjoisosaan.
 • Perhospuutarha ja ötökkämuseo ovat molemmat todella hauskoja kohteita: Suurimmat perhoset ovat jopa noin 20-30 senttisiä!
 • Salainen buddhan puutarha on kaunis puutarha, jonka 76-vuotias paikallinen hedelmänviljelijä rakensi vuonna 1976. Puutarhasta on upeat näkymät!
 • Laem Sor Pagoda on aivan Laem Sor -temppelin yhteyteen rakennettu pyhättö. Keltaisten tiilien luoma tunnelma on varsin vaikuttava.

Aktiviteetit ovat pääosin urheiluun tai liikuntaan liittyviä: Esimerkiksi Blue Stars Kayaking niminen yritys tarjoaa runsaan valikoiman erilaisia melontaretkiä. Suositta on myös osallistua eri ravintoloiden järjestämiin kokkauskursseihin, joissa pääset osaksi thaimaalaista ruokakulttuuria! Ravintoloista suosittelemme tutustumaan ainakin Ninja Restaurantiin Chawengissa ja Harlow Bariin Bophutissa.

Rannat

Vilkkain ranta on tunnetusti Chaweng: Kovimpaan sesonkiaikaan tuntuu, että rannalle ei mahdu enää yhtään pyllyparia istumaan, vaan koko ranta-alue on täysin tukossa. Toinen yhtä suosittu ranta on Lamai, jota lapsiperheiden kannattaa myös välttää aktiivisimpina aikoina. Muun muassa Bophutin ja Bug Buddha Beachin eli Bang Rukin rannat ovat hieman hiljaisempia, mutta tarjoavat samalla tavalla hyvät peruspalvelut käyttäjilleen. Bang Rukissa on lisäksi noin 15 metrinen buddha-patsas, joka on yksi saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Lista Koh Samuin rannoista:

 • Chaweng Beach
 • Lamai Beach
 • Maenam Beach
 • Bophut Beach
 • Big Buddha Beach
 • Na Thon
 • Namtok Hin Lat
 • Namtok Na Mueang
 • Ban Lipa Yai
 • Old House

Sukellus & snorklaus

Parhaat sukelluskohteet löytyvät Ang Thongin merikansallispuiston monipuolisesta maastosta: Kaloja tuhansittain kuhiseva koralliriutta on monen sukellusyrityksen listoilla ja valinnanvaraa löytyy aina alkeiskursseista omatoimiseen sukeltamiseen. Jos Koh Samuin vesistöt eivät tunnu riittävän, voit ottaa lautan Koh Taolle, joka tunnetaan Thaimaan sukellusparatiisina.

Matkat

Matkoja Koh Samuille voi nykyään ostaa jo muutamilta matkatoimistoilta. Kohteena saari sopii hyvin niin pariskunnille, häämatkaansa viettäville, vanhuksille, perheille kuin nuorillekin. Tehtävää ja nähtävää riittää niin pitkäksi aikaa, että kaikki nauttivat olostaan varmasti!

KalevaTravel – Koh Samui

Huom! Vuorovesi vaihtelee Koh Samuin saarella runsaasti. Riippuen vuorokaudesta ja kuun kierrosta, voi rantaviiva nousta hyvinkin ylös tai vetäytyä todella kauas nopeastikin.

(kuvat flickr / victoriapeckham & invictaathome)


Etsi halvin äkkilähtö
Kohde tai maa: (kirjoita kohteen nimi tähän, kirjainkoolla ei väliä)
Hinta alle:
Matkan kesto vähintään:
Matkan kesto korkeintaan:
Lähtö aikaisintaan:
Lähtöpvm Lähtöpaikka Matkatoimisto Kohde Hotelli Hinta Kesto Varaa
Ei matkoja tarjolla juuri nyt! Yritä myöhemmin uudestaan.