Halvat matkat 2014 « Äkkilähdöt – halvat matkat netistä!

Halvat matkat 2014

Halvat matkat 2014

Halvat matkat ovat jokaisen matkaajan unelma: Edullinen äkkilähtö ulkomaille tai todella halpa lento saattaa odottaa sinua vain muutamien minuuttien päässä myös vuonna 2014. Tässä artikkelissamme tutustumme halpojen matkojen maailmaan ja kerromme, miten tunnistat hyvän ja edullisen tarjouksen riittävän aikaisessa vaiheessa.

Äkkilähdöt

Äkkilähdöt 2014 ovat tavallisin tapa lähteä nopeasti matkalle. Ne ovatkin erittäin halpa ratkaisu, jos sinulla ei ole väliä tarkasta matkapäivästä tai -kohteesta. Hyvällä tuurilla voit saada halvan matkan juuri haluamaasi unelmakohteeseen, mutta usein äkkilähtöjen kanssa täytyy tyytyä siihen mitä tarjolla on. Tarjoukset ovat usein lyhytaikaisia.

Tavallisesti kaikkein edullisimmillaan matka on noin 1-2 päivää ennen lähtöä. Hyvä nyrkkisääntö onkin pitää matkalaukku pakattuna ja mieli avoimena: Tällöin saat hyödynnettyä kaikkein parhaat tarjoukset. Mikäli saat varattua äkkilähdön, jossa lähtö onkin vasta muutaman viikon päässä, kannattaa matkan ehdot ja kohde tarkistaa tarkasti. Usein matkatoimistot myyvät tavallisia matkojaan vain hieman alennettuina äkkilähtöina, koska äkkilähdöt ovat niin suosittu tapa matkustaa.

Halvat matkat 2014 eivät usein pidä sisällään aivan samoja ehtoja kuin ajoissa varatut matkat. Esimerkiksi peruuttaminen saattaa olla ehdoissa kiellettyä – tai matkakohteen vaihtaminen ei onnistu. Lisäksi majoitus, kuljetukset ja ateriat saattavat vaihdella. Halpoja matkoja etsiessä kannattaakin olla tarkkana.

Halvat lennot

Lentojen hinnoitteluperusteet ovat erilaiset kuin äkkilähdöillä. Jos halvimmat matkat saa matkatoimistoilta 1-2 päivää ennen lähtöä, ei näin myöhään kannata enää odottaa saavansa hyviä lentoja. Halvat lennot pitää tavallisesti hankki noin 2-3 kuukautta ennen matkaa, sillä viimeisinä päivinä lentoja varaavat vain ne, joilla on kova tarve päästä juuri kyseiselle lennolle. Tällöin hinta nousee roimasti. Lentojen vertaileminen kannattaa. Muista kuitenkin ottaa huomioon myös esimerkiksi viisumimaksut, lentokenttäverot ja erilaiset matkatavaramaksut.

Vinkkejä edullisen matkan löytämiseen:

  • Suunnittele matkasi jo hyvissä ajoin ennen reissua. Yleensä saat varmimman matkan ja parhaat säästöt, kun varaat matkapakettisi tai lippusi jo vähintään 6 kuukautta ennen matkasi alkua. Matkatoimistot alkavat yleensä tässä vaiheessä myöntämään alennuksia, mutta sinulla ei kuitenkaan ole vielä erityinen hätä löytää kohdettasi.
  • Lentolippujen kohdalla homma on toinen: Varaa lippusi paria kuukautta ennen. Yleensä lentoliput ovat tällöin halvimmillaan. Erittäin paljon ennen lennon lähtöä varatut matkat sekä juuri päivää tai kahta ennen lentoa varatut paikat ovat kaikkein kalliimpia. Näissä tilanteissa lentoyhtiö tietää, että sinä oikeasti tarvitset paikan juuri tuolle lennolle – ja veloittavat sen mukaan. Muista myös vertailla lentolippujen hintoja. Kalleimmat liput haluamaasi kohteeseen saattavat hyvinkin olla kolminkertaiset halvimpiin verrattuna.
  • Matkaa sesonkien ulkopuolella. Joulu-tammikuu Thaimaassa on usein kalliimpi kuin esimerkiksi marraskuun loppu. Vastaavasti heinä-elokuun matkat Välimerelle ovat usein kalliimpia kuin toukokuun reissut. Toukokuussakin halvat matkat saattavat tarjota todella hyvää säätä, aurinkoa ja ihanan rusketuksen.
  • Lennoista kalleimpia ovat perjantain, sunnuntain ja maanantain lähdöt. Vältä näitä, mikäli haluat löytää mahdollisimman halvan matkan.

Nyt tiedät miten varaat halvat matkat 2014. Siirry tästä tarkastelemaan matkakohteita tai klikkaa vasemman reunan banneria siirtyäksesi Lomamatkojen tarjouksiin.